Ingrid van Dam

R

14 jaar ervaring

R

Gecertificeerd

R

Vertrouwd

Ingrid

Na een leven vol omzwervingen maakte ik in 2009 eindelijk mijn kinderdroom waar. Sinds ik me kan herinneren, heb ik een passie gehad voor het werken met honden. Nu kreeg ik eindelijk de kans om deze passie echt te volgen. Zonder aarzelen greep ik deze kans met beide handen aan en liet ik mijn kinderdroom werkelijkheid worden.

Het was een sprong in het diepe, maar ik wist dat ik deze kans moest grijpen. Ik had genoeg van het leven vol onzekerheid en richtingloosheid. Het was tijd om mijn hart te volgen en te doen waar ik echt gelukkig van zou worden.

Ik stortte me volledig op mijn nieuwe avontuur en begon met het volgen van opleidingen en cursussen in gedrag, verzorging en coaching. Ik leerde alles wat ik kon over hondenverzorging, coaching en gedrag. Ik vond het geweldig om mijn kennis te vergroten en mijn passie in praktijk te brengen.

Het voelt als een voorrecht om elke dag te werken met honden. Of het nu gaat om het verzorgen van honden, het coachen van nieuwe vaardigheden of simpelweg het genieten van hun aanwezigheid, ik zou nergens liever zijn. Mijn kinderdroom is niet alleen uitgekomen, maar heeft me ook vervuld op een manier die ik me nooit had kunnen voorstellen.

Ik ben dankbaar dat ik de moed had om mijn hart te volgen en mijn kinderdroom na te jagen. Het heeft me een gevoel van vervulling en voldoening gegeven dat ik nooit eerder heb gekend. Ik kan met trots zeggen dat ik mijn passie heb gevonden en er elke dag van geniet.

Snowy

Mijn naam is Ingrid van Dam en ik help jou om jouw hond een gelukkige hond te laten zijn.

Er speelt meer dan alleen gedrag, “De psychologie van de hond” gaat veel dieper.

Door mijn passie voor de interactie tussen honden, heb ik mij mijn hele leven verdiept in de omgang met honden.

In mijn Honden Uitlaat Service onderzoek en analyseer ik al 13 jaar lang de interactie tussen honden.

Naast mijn vele opleidingen, workshops, trainingen en lezingen werk ik met alle honden op basis van hun veiligheidsgevoel.

Het is belangrijk dat een hond zich veilig voelt en mij kan vertrouwen. Door veel liefde en geduld bouw ik vertrouwen en veiligheid op, omdat veiligheid voor honden het allerbelangrijkste in hun leven is.

Een hond die zich niet veilig voelt zal vaak maaltijden overslaan, omdat eten op dat moment overleven wordt.

Ingrid van Dam

Ingrid

Als ervaren hondencoach en auteur van drie boeken, help ik hondeneigenaren om een sterke band met hun hond op te bouwen. Mijn praktische tips en inzichten stellen eigenaren in staat om het gedrag van hun hond te begrijpen en effectief te reageren.

Met mijn gedegen opleiding in dierengedrag en training, werk ik persoonlijk met eigenaren om individuele gedragsuitdagingen aan te pakken. Door middel van positieve versterking en geduldige begeleiding, help ik eigenaren om de band met hun hond te versterken en effectieve communicatie op te bouwen.

Mijn passie is niet alleen om gedragsproblemen aan te pakken, maar juist om een liefdevolle en harmonieuze relatie tussen hondeneigenaren en hun trouwe hond te bevorderen. Ik ben trots op het zien van eigenaren van honden die samen groeien en een gelukkig leven leiden.

Als je op zoek bent naar advies en begeleiding om een betere band met je hond op te bouwen, sta ik voor je klaar om te helpen. Laten we samenwerken om een sterke en liefdevolle relatie tussen jou en je trouwe hond te creëren.

.

Veilig en gemakkelijk socialiseren.

Jouw hond kan enorm veel profijt hebben van interactie met stabiele honden. Ze leren waardevolle

lessen die hun gedrag positief kunnen beïnvloeden. Stabiele honden zijn een bron van inspiratie en laten

zien hoe ze kalm en evenwichtig kunnen reageren op verschillende situaties. Dit helpt jouw hond om

zelfverzekerder te worden en beter met stress om te gaan. Daarnaast leren honden veel van elkaar

tijdens het spelen en communiceren. Stabiele honden begrijpen lichaamstaal en sociale signalen goed,

wat zorgt voor duidelijke grenzen en het vermijden van conflicten.

Dit helpt jouw hond om sociale vaardigheden te ontwikkelen en harmonieus met andere honden om te

gaan.

Stabiele honden fungeren ook als rolmodel en tonen gewenst gedrag, waardoor jouw hond nieuwe

gedragspatronen kan leren en ongewenst gedrag kan afleren.

Het is belangrijk om jouw hond regelmatig in contact te brengen met stabiele honden tijdens

wandelingen. Deze positieve interacties dragen bij aan de ontwikkeling van jouw hond tot een goed

aangepaste en sociaalvaardige metgezel.

HUS

ben jij op zoek naar een  Professionele betrouwbare honden uitlaat service?

Meldt je dan aan:

HUS

Neem per e-mail contact op of stuur me een Whatsapp.

Aangezien ik veel met de honden bezig ben, kan ik niet altijd de telefoon aannemen. Stuur gerust een WhatsApp of mail me.

Whatsapp

0630296960

Email

info@huskennemerland.nl